Voor groente (thuis)kwekers & liefhebbers

haal het meeste uit uw moestuin.

Handige artikelen & PartnersGroene gas en stroom tegen hoge kortingen afnemen

Gas en stroom worden steeds duurder. Tegelijkertijd vormen ze toch een levensbehoefte. De kosten van energie kunnen op maandbasis een behoorlijk deel van je huishoudbudget in beslag nemen. Daarom is het een uitstekend idee om, als je geld wilt besparen, regelmatig na te gaan of jij wel bij de goedkoopste energieleverancier zit. Zoals je ongetwijfeld weet kan je aan het begin van elk nieuw jaar overstappen van energie naar een nieuwe leverancier, als je een jaarcontract hebt. Vaak levert je dat een behoorlijke besparing op. Omdat je een eenmalige korting krijgt, en omdat je bij je oudere leverancier meestal meer gaat betalen na een jaarcontract. De welkomstkorting die je bij een nieuwe leverancier krijgt kan je op jaarbasis honderden euros opleveren.

Een goed moment om over te stappen naar een nieuwe gas en stroom leverancier

Bij de meeste energieleveranciers kan je jaarcontracten of contracten van meerdere jaren aangaan. De laatste contracten zijn op termijn relatief goedkoper dan de populairdere jaarcontracten. Wanneer je contract afloopt, ga dan tegen het einde van de looptijd eens kijken of er inmiddels goedkopere leveranciers met betere voorwaarden op de markt zijn gekomen. Het aflopen van jouw contract is een ideaal moment om van de ene naar de andere leverancier over te stappen. Op dat moment kan je vaak genieten van een forse welkomstkorting, die meestal zo'n Euro 200,- tot Euro 400,- bedraagt. Bovendien worden deze kortingen steeds hoger omdat de concurrentie op de energiemarkt moordend is. We adviseren je om niet voor het einde van je contract over te stappen: je krijgt daar meestal een boete voor. Dat is vastgelegd in het contract dat je bent aangegaan met je leverancier. U kan ook zakelijke energie vergelijken bij een vergelijker. Als u benieuwd bent, probeer dan eens te kijken naar zakelijke energie vergelijken op vergelijkingssites.

Let op de borg, die verschilt per bedrijf

Elke energieleverancier in Nederland berekent borg aan zijn klanten. Dat is een bedrag dat je na verrekening met je daadwerkelijke energieverbruik aan het einde van het jaar teruggestort krijgt op je rekening. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat de ene energieleverancier een andere borg rekent dan de andere. Door te kiezen voor een leverancier met een lagere borg kan je veel goedkoper uit zijn.